Mērķis

  • Sniegt izpratni par Lietišķo etiķeti
  • Radīt un izkopt savu personīgo tēlu, nostiprināt prasmes un celt apkalpošanas kultūru
  • Novērtēt un uzlabot uzņēmuma lietišķās attiecības vietējā un starptautiskā biznesa vidē
  • Iegūt motivāciju, pārliecību pār savām spējām, nostiprināt iegūtās zināšanas patstāvīgā darbā
  • Uzņēmumu vadītāji, vadošais personāls
  • Apkalpojošais personāls, darbinieki, kam saskarsme ar klientiem
  • Pārdošanas pārstāvji
  • Visi, kas vēlas uzlabot savas manieres un tēlu

Metodika

  • Pirms mācībām dalībnieku anketēšana (ja iespējams, tad tikšanās) – grūtību un vajadzību apzināšana, situāciju izveide treniņiem
  • Seminārs diskusiju un praktisku treniņu veidā ar aktīvu dalībnieku iesaistīšanu, filmu fragmentu skatīšanās, pieredzes apmaiņa un praktiskas nodarbības
  • Mācības ir iespēja rīkot kafejnīcā/ restorānā, pie furšeta un/vai pusdienu un/vai tējas/kafijas galda

Norises vieta un laiks – 1 vai 2 dienas

Mērķauditorija – līdz 15 dalībniekiem grupā

Saturs

Pieklājīga cilvēka ABC – mēs sava uzņēmuma pārstāvji
  • Sasveicināšanās – iepazīšanās un rokasspiediens, forma un saturs lietišķajās attiecībās
  • Ārējā izskata ABC ikdienā un „dress-code” lietišķajās attiecībās – piemērots un nepiemērots
  • Pirmā iespaida nozīme
  • Ķermeņa valoda – dzimumu uztveres atšķirības un žestu valoda
Lietišķas tikšanās birojā
  • Telefona saruna – sarunas sākšana, balss tembrs, valodas ritms un sarunu temati
  • Vizītkaršu lietošanas, saņemšanas etiķete
  • Lietišķas sarunas un sapulces – satikšanās ar klientu, sagaidīšana, iepazīšanās
  • Savstarpējā komunikācija birojā un ārpus tā
Lietišķas tikšanās organizēšana
  • Biznesa pusdienas/vakariņas
  • Pieņemšanas un prezentācijas – to formas un saturs
  • Viesu sagaidīšana un uzvedības normas ( halle, viesistaba un restorāns, utml.)
  • Viesu izvietošana telpā, pie galda utml.
  • Citu lietišķu pasākumu apmeklēšana
Galda kultūra
  • Biznesa pusdienas (furšeta galds), uzvedība pie galda
    Ēdienu karte – izvēle
    Salvetes, galda kartes, galda instrumenti un to secība
    Dzērienu izvēle, glāzes un to formas, tradīcijas un tosti
  • Kafijas un tējas galds
  • Sarunas pie galda, „small talk”
Ielūgumi un apsveikumi
  • Ielūgumu, apsveikumu sagatavošana
  • Kā izvēlēties dāvanu un ziedus?
  • Apsveikumu kartiņas
  • Atteikumi
Etiķete un starptautiskās pieklājības normas
  • Pieklājības normas dažādās valstīs
  • Ceļojumu nozīme cilvēka dzīvē